Usein kysytyt kysymyksetmona_taustakuva_2__kopio.jpg

Lisätietoa toiminnastamme saat alla olevasta PDF-tiedostosta. Esite sisältää myös kuvia tiloistamme ja laitteistamme.

Suomen Eläintuhkaus -esite


Voinko tuoda itse lemmikkini Suomen Eläintuhkaukseen?
- Kyllä voit. Otamme Teidät vastaan ajanvarauksella, jotta jokainen lemmikki saa ansaitsemansa ajan ja palvelun viimeisellä matkallaan.


Lemmikkini nukkui pois kotona. Kuinka toimin?
- Voitte tuoda lemmikkinne itse meille Myrskylään tai voitte ottaa yhteyttä lähimpään yhteistyöeläinlääkäriimme ja he auttavat Teitä asiassa eteenpäin.


Mitä tarvitsen mukaani tuodessani lemmikkini Suomen Eläintuhkaukseen?
- Halutessanne voitte jättää lemmikille oman peiton, pienen korin tai lelun tms. joka tuhkataan lemmikin mukana.  Mahdolliset lemmikin rekisteripaperit voitte säilyttää muistona.


Lemmikilläni on sydämentahdistin. Kuinka toimin?
- Mikäli lemmikilläsi on sydämentahdistin, tulee asiasta ilmoittaa etukäteen eläinlääkäriaseman hoitohenkilökunnalle ja/tai Suomen Eläintuhkaus Oy:n työntekijälle. Tahdistin saattaa aiheuttaa suuren työturvallisuusriskin tuhkausprosessin aikana ja tämän vuoksi henkilökunnan on oltava tietoinen tahdistimen olemassaolosta.


Lemmikkini on toimitettu Ruokaviraston tutkimuksiin, kuinka toimin?
- Teemme yhteistyötä myös Ruokaviraston kanssa. He ilmoittavat meille kun voimme noutaa lemmikkisi. Mikäli lemmikin mukana ei tule tarvittavia tietoja jatkotoimenpiteistä Suomen Eläintuhkauksessa, otamme aina yhteyttä omistajaan tätä varten.


Mistä tiedän saavani oman lemmikkini tuhkat takaisin?
- Jokainen yksilötuhkaukseen saapuva lemmikki saa oman yksilöllisen tunnistenumeronsa (lähete numero). Tämä tunnistenumero seuraa lemmikkisi mukana läpi koko tuhkaus prosessin, aina eläinlääkäriasemalta uurnan takaisin luovutukseen asti.


Miten osaan valita oikeankokoisen uurnan lemmikilleni?
- Teidän ei tarvitse valita uurnan kokoa, me valitsemme sen puolestanne. Valitsette vain Teitä miellyttävän uurna mallin ja me huolehdimme lopusta.


Mitä tarkoittaa uurnan sulkeminen pysyvästi?
- Uurna suljetaan aina pysyvästi ellei asiasta ole toisin sovittu. Uurna liimataan kiinni ja uurnaa ei voida avata rikkomatta sitä. Uurna jätetään avoimeksi usein siksi, että tuhka on tarkoitus sirotella esim. mökille. Avoimeksi jätettävä uurna ei ole täysin tiivis. Mikäli uurna haudataan tai uurnaa tullaan säilyttämään kotona, suosittelemme aina sulkemaan uurnan vahinkojen välttämiseksi.


Haluan molemmille lemmikeilleni samanlaisen uurnan, voinko ostaa pelkän uurnan?
- Kyllä voit. Ota yhteyttä meihin sähköpostilla tai puhelimitse. Sähköpostiin tulee liittää yhteystiedot sekä puhelinumero. Sähköpostista tulee ilmetä uurnan mallinumero sekä lemmikin rotu/laji ja/tai paino, jotta voimme valita oikean kokoisen uurnan.  Mikäli haluatte myös nimilaatan uurnaan, valitkaa laatan mallinumero ja sen perään haluamanne teksti. Kaikki erikseen tilatut uurnanmme lähetetään erilliskäsiteltävänä maksuennakko lähetyksenä Matkahuollon kautta.


Suoritatteko tuhkauksen odottaessa?
- Haluamme taata jokaiselle lemmikille yhtä yksilöllisen palvelun, jonka vuoksi emme voi tarjota tuhkausta odottaessa.


Mitä tarkoittaa yksilötuhkaus hautapaikalla?
-
Yksilötuhkaus hautapaikalla on palvelukokonaisuus lemmikin hautaamiseksi, sisältäen lemmikin noudon yhteistyöeläinlääkäriltämme, yksilötuhkauksen, pellavauurnan, uurnan hautaamisen, kaiverretun tumman hautakiven aluskivellä sekä hautapaikan 10 vuoden sopimuksella. Hautapaikka sijaitsee Lehtolassa, Suomen Eläintuhkaus Oy:n omistamalla metsäalueella. Uurnan hautaus sekä hautakiven kiinnittäminen suoritetaan toimestamme maan ollessa sula.  Hautapaikkakartta on saatavilla toimistostamme. Hautapaikkasopimusta on mahdollista jatkaa 10 vuoden sopimuksilla. Jatkosopimuksista pyydämme olemaan yhteydessä toimistoomme.


Missä on yhteistuhkatun lemmikkini viimeinen leposija?
- Yhteistuhkatut lemmikit haudataan Lehtolaan, tähän tarkoitukseen varatulle metsäalueellemme.


Miksi vastaanotto on vain ajanvarauksella?
- Haluamme antaa jokaiselle asiakkaallemme oman ajan hyvästellä lemmikkinsä rauhassa. Tästä syystä myös uurnatun tuhkan takaisin noutoon on syytä varata aika etukäteen.


Mitä vaihtoehtoja Suomen Eläintuhkauksella on uurnan palautukseen?
- Voimme palauttaa uurnan yhteistyöeläinlääkärillemme tai lähettää uurnan teitä lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen. Voitte myös noutaa uurnan suoraan toimipaikastamme Myrskylästä ajanvarauksella. Mikäli lemmikkinne on tullut eläinlääkärin kautta Suomen Eläintuhkaukseen, mutta haluatte kuitenkin noutaa uurnan toimipaikastamme Myrskylästä, tulee Teidän itse soittaa ja varata aika noutoa varten. Uurnan takaisin saamiseksi kuluu aikaa keskimäärin yhdestä kahteen viikkoa, lemmikin noudosta tai tuomisesta toimipisteeseemme.


Kuinka kauan säilytätte noutamattomia uurnia?
- Noutamattomia uurnia säilytetään veloituksetta 1 vuosi lemmikin noutopäivästä tai siitä päivästä kun lemmikki on itse tuotu Suomen Eläintuhkaukseen. Säilytysajan päätyttyä pakkaukset avataan ja tuhka haudataan Lehtolaan. Uurnan lunastamatta jättäminen ei poista maksuvelvoitetta tilatuista palveluista ja tuotteista.


Mitkä maksutavat Suomen Eläintuhkauksessa käy?
- Meillä voitte maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla sekä käteisellä.

Wilma_toimistossa.jpg