Meistä

Alun Suomen Eläintuhkaus sai jo vuonna 1988, kun perustaja Isa Lindfors sai kipinän toiminnalle ystävänsä koiran poisnukuttua. Hautauspaikkaa ei läheltä löytynyt ja hän huomasi, että alueella olisi tarvetta kunnioitettavalle tavalle suorittaa rakkaan lemmikin viimeinen matka. Näin ajatus pieneläinkrematorion perustamisesta oli syntynyt.

Ensin täytyi löytää keskeinen paikka krematoriolle. Sellainen löytyi Myrskylästä, vanhasta navetasta, joka remontoitiin krematorion tarpeisiin. Oppia alasta hankittiin USA:ssa ja Iso-Britanniassa, josta ensimmäinen uunikin hankittiin. Eläinkrematorioon suhtauduttiin aluksi arastellen, sillä sellaisesta ei ollut monellakaan kokemuksia. Ihmiset alkoivat kuitenkin vuosi vuodelta mieltymään ajatukseen eläimen tuhkaamisesta lemmikin viimeisenä matkana.

Tänä päivänä toimintaa jatketaan vuonna 2016 valmistuneissa tiloissa, toisen sukupolven voimin. Toimintaa on kehitetty vuosien saatossa asiakkaiden tarpeiden ja tekniikan kehittymisen johdolla. Olemme lisäksi keskittyneet täyspäiväisesti tuhkauspalveluiden tarjoamiseen emmekä harjoita muita liiketoimia sen ohella. Näin olemme pystyneet tarjoamaan yli 30 vuotta laadukasta palvelua eläinystäviemme kauniille muistolle.

Toimipaikka

Nykyaikaiset toimitilamme ovat valmistuneet vuonna 2016 ja ne pitävät sisällään niin vastaanotto- kuin krematoriotilat, eikä näin ollen ruumiita tarvitse kuljettaa toisaalle tuhkattavaksi. Toimitilamme sijaitsevat maaseudun rauhassa Itäisellä-Uudellamaalla Myrskylässä, vain noin tunnin ajomatkan päässä esimerkiksi pääkaupunkiseudulta, Kymenlaaksosta tai vaikkapa Kanta-Hämeestä.

toimitilat

Arvot

Arvostamme toiminnassamme kotimaisuutta. Siksi kaikki tuotteemme on valmistettu Suomessa. Pyrimme muissakin hankinnoissamme käyttämään mahdollisimman paljon kotimaassa tuotettuja tuotteita ja palveluita.

Otamme toiminnassamme myös huomioon ympäristöarvot. Tämä näkyy esimerkiksi tuhkausprosessissamme, jossa käytämme Neste My uusiutuvaa polttoöljyä, joka valmistetaan 100 % jätteistä ja tähteistä. Tämä mahdollistaa jopa 90 % pienemmän hiilijalanjäljen fossiilisen polttoaineen käyttöön verrattuna. Tuhkausuunimme on myös varustettu jälkipolttokammioilla, jotta minimoimme tuhkausprosessissa syntyvän hiilijalanjäljen.

neste_ja_suomilippu.png

Voitte lukea lisää toiminnastamme ja arvoistamme Esitteestämme.