Sipoon Eläinläkäriasema

”Aina jos on ollut tarvetta erikoisjärjestelyihin, esimerkiksi hyvin suuren koiran noudon suhteen, niin on saatu järjestymään ylimääräinen noutokeikka.”

Sipoon Eläinlääkäriasema on Söderkullassa, Etelä-Sipoossa, toimiva yhden eläinlääkärin ja hoitajan pieneläinvastaanotto, joka on perustettu vuonna 1996. Eläinlääkäriasemalla käy hoidettavana eniten kääpiökoiria ja aseman erikoisosaamisalue on akupunktio.

Sipoon Eläinlääkäriaseman Marjalla ja Katarinalla, jos joillain, on pitkä kokemus yhteistyöstä Suomen Eläintuhkauksen kanssa. ”Hoitajamme Katarina on ollut alalla jo vuodesta 1987, jolloin Suomessa oli vain yksi eläintuhkaamo. Vuonna 1988 alalle tuli tervetullut toimija, Suomen Eläintuhkaus, joka tarjosi myös mahdollisuuden yhteistuhkaukseen. Yhteistyö alkoi siis nykyisen yrittäjän äidin kanssa jo 34 vuotta sitten!” kerrotaan Sipoon Eläinlääkäriasemalta.

Tämä yhteistyö on ollut pitkää mutta myös hyvin hoidettua. ”Palvelussa on yllättänyt positiivisesti se sitoutuminen ja halu tehdä asiat hyvin. Henkilökunta on ystävällistä, eläinten omistajiin empaattisesti suhtautuvaa ja he käsittelevät kuolleita eläimiä kauniisti.” Myös erikoistilanteet hoidetaan Sipoon Eläinlääkäriaseman mukaan hyvin: ”Aina jos on ollut tarvetta erikoisjärjestelyihin, esimerkiksi hyvin suuren koiran noudon suhteen, niin on saatu järjestymään ylimääräinen noutokeikka.”

Kehuja saavat myös Suomen Eläintuhkauksen toimitilat, joihin voivat tulla tutustumaan nykyiset sekä tulevat yhteistyökumppanit. ”Olemme käyneet katsomassa Suomen Eläintuhkauksen tiloja Myrskylässä parikin kertaa. Tuhkaamon tilat ovat siistit ja asiakastilat viihtyisät”, sanotaan Sipoon Eläinlääkäriasemalta. Sipoossa arvostetaan myös tuhkaamon toiminnan ympäristöystävällisyyttä: ”Tuhkaamo on ottanut myös ympäristöasiat vakavasti sekä uuneja että polttoaineita valitessaan. Ei tule mustaa savua piipusta.”

Sipoon Eläinlääkäriasema on ollut Suomen Eläintuhkauksen asiakkaan jo usean vuosikymmenen ajan, joten mieleenpainuvia hetkiä on useita. Yksi on kuitenkin ylitse muiden: ”On pakko kertoa koirasta, jolla oli sydämentahdistin. Tuhkaamolta tuli soitto, että tahdistin tulisi poistaa tai se voi räjähtää krematoriouunissa. Tämä taisi olla ensimmäinen sydämentahdistin, joka oli Suomessa asennettu koiralle. Saimme onneksemme kasvattajalta ”piirustukset” siitä, mihin kohtaan tahdistin oli asennettu ja lähdimme kauniina juhannuspäivänä retkelle Myrskylään, irrottamaan tahdistinta koirasta.”

”Voimme suositella Suomen Eläintuhkauksen palveluita 34 vuoden kokemuksella.”

– Sipoon Eläinlääkäriaseman Marja ja Katarina.